Sergiu
Cunescu

1923 - 2005
Am insa convingerea ca in situatia in care PSDR ar fi in pericol sa se dizolve in masa PDSR, se vor gasi persoane care vor reusi sa continue in demnitate firul vietii Partidului Social Democrat Roman. Eu voi fi printre ei fidel idealurilor noastre din trecut si din viitor." (Citat din Scrisoarea Deschisa a lui Sergiu Cunescu, din anul 2000, in care condamna conducerea PSDR pentru ca s-a predat PDSR).

Protest faţă de măsurile de rusificare a R. Moldova luate de autorităţile comuniste de la Chişinău

Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu”, se solidarizează cu lupta curajoasă a românilor basarabeni, pentru apărarea limbii române şi păstrarea indentităţii naţionale, împotriva acţiunilor autorităţilor comuniste de la Chişinău de a introduce limba rusă ca limbă oficială şi obligativitatea studierii acestei limbii în şcoală.

Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu”, consideră, suspendarea unui partid parlamentar – Partidul Popular Creştin Democrat condus de Iurie Roşca – iniţiatorul şi conducătorul protestelor de stradă din Chişinău, din viaţa politică a ţării o măsură antidemocratică şi antieuropeană, protestând cu toată energia faţă de această măsură.

Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” nu poate să nu constate cu regret că în 1991 s-a pierdut o şansă uriaşă de realizare a reunificării Ţării. Atunci când fraţii noştri basarabeni (în frunte cu Dumitru Moşanu preşedintele Parlamentului din R. Moldova) şi-au declarat suveranitatea şi independenţa fată de Uniunea Sovietică, ar fi fost încurajaţi şi sprijiniţi de România, ei ar fi proclamat Unirea cu Ţara, repetând izbânda înaintaşilor lor din Sfatul Ţării de la 1918.

Guvernanţii noştrii postdecembrişti, s-au preocupat mai mult de propriile interese ducând o luptă surdă pentru putere şi nu de găsirea celor mai bune soluţii pentru înfăptuirea mult invocatei “reforme economice” care să ducă la scurtarea inutilelor suferinţe la care a fost supus poporul român şi să ofere speranţa unui viitor mai bun populaţiei. care să devină un punct de atracţie pentru fraţii noştri basarabeni.

Ziua Unirii Principatelor Române de la 24 Ianuarie, sărbătorită cu mare fast la Iaşi, ar trebui să fie un moment de reflecţie şi meditaţie pentru preşedintele Ion Iliescu cel care putea realiza reunificarea Ţării în 1991, dacă ar fi avut curajul necesar şi viziunea istoriei. În loc să sărbătorim 10 ani de la Reunificare, aşa cum au făcut nemţii, noi invocăm realizarea inaintaşilor noştri pentru a clama “lupta noastră pentru păstrarea statului naţional unitar român”.

Preşedinte

Constantin V. IONESCU


Similare:

  1. Poziţia PSD-CTP faţă de Legea Administraţiei Publice Locale şi aderarea la NATO

  2. Poziţia PSD-CTP faţă de Legea Administraţiei Publice Locale şi aderarea la NATO

  3. Poziţia PSD-CTP faţă de Legea Administraţiei Publice Locale şi aderarea la NATO

  4. Poziţia PSD-CTP faţă de Legea Administraţiei Publice Locale şi aderarea la NATO

  5. Poziţia PSD-CTP faţă de Legea Administraţiei Publice Locale şi aderarea la NATO

Lasă un comentariu

 

 

 

Poţi folosi aceste tag-uri HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>