Recent Comments

    Protest faţă de măsurile de rusificare a R. Moldova luate de autorităţile comuniste de la Chişinău

    Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu”, se solidarizează cu lupta curajoasă a românilor basarabeni, pentru apărarea limbii române şi păstrarea indentităţii naţionale, împotriva acţiunilor autorităţilor comuniste de la Chişinău de a introduce limba rusă ca limbă oficială şi obligativitatea studierii acestei limbii în şcoală.

    Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu”, consideră, suspendarea unui partid parlamentar – Partidul Popular Creştin Democrat condus de Iurie Roşca – iniţiatorul şi conducătorul protestelor de stradă din Chişinău, din viaţa politică a ţării o măsură antidemocratică şi antieuropeană, protestând cu toată energia faţă de această măsură.

    Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” nu poate să nu constate cu regret că în 1991 s-a pierdut o şansă uriaşă de realizare a reunificării Ţării. Atunci când fraţii noştri basarabeni (în frunte cu Dumitru Moşanu preşedintele Parlamentului din R. Moldova) şi-au declarat suveranitatea şi independenţa fată de Uniunea Sovietică, ar fi fost încurajaţi şi sprijiniţi de România, ei ar fi proclamat Unirea cu Ţara, repetând izbânda înaintaşilor lor din Sfatul Ţării de la 1918.

    Guvernanţii noştrii postdecembrişti, s-au preocupat mai mult de propriile interese ducând o luptă surdă pentru putere şi nu de găsirea celor mai bune soluţii pentru înfăptuirea mult invocatei “reforme economice” care să ducă la scurtarea inutilelor suferinţe la care a fost supus poporul român şi să ofere speranţa unui viitor mai bun populaţiei. care să devină un punct de atracţie pentru fraţii noştri basarabeni.

    Ziua Unirii Principatelor Române de la 24 Ianuarie, sărbătorită cu mare fast la Iaşi, ar trebui să fie un moment de reflecţie şi meditaţie pentru preşedintele Ion Iliescu cel care putea realiza reunificarea Ţării în 1991, dacă ar fi avut curajul necesar şi viziunea istoriei. În loc să sărbătorim 10 ani de la Reunificare, aşa cum au făcut nemţii, noi invocăm realizarea inaintaşilor noştri pentru a clama “lupta noastră pentru păstrarea statului naţional unitar român”.

    Preşedinte

    Constantin V. IONESCU

    Comments are closed.