Sergiu
Cunescu

1923 - 2005
Am insa convingerea ca in situatia in care PSDR ar fi in pericol sa se dizolve in masa PDSR, se vor gasi persoane care vor reusi sa continue in demnitate firul vietii Partidului Social Democrat Roman. Eu voi fi printre ei fidel idealurilor noastre din trecut si din viitor." (Citat din Scrisoarea Deschisa a lui Sergiu Cunescu, din anul 2000, in care condamna conducerea PSDR pentru ca s-a predat PDSR).

Poziţia PSD-CTP cu privire la declanşarea războiului din Irak

Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” consideră că declanşarea războiului împotriva Irakului, de către Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, sprijinite şi de alte ţări – printre care şi România, fără adoptarea unei rezoluţii în acest sens de către Consiliului de Securitate – singurul organism ce poate autoriza folosirea forţei împotriva unui stat, este o agresiune ce contravine dreptului internaţional şi o violare a Cartei ONU.

Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” se pronunţă ferm pentru încetarea imediată a acestui război injust şi de neînţeles, declanşat într-un moment, când rezolvarea pe cale paşnică a crizei irakiene era foarte aproape de realizat.

Poziţia actualilor guvernanţi, de sprijinire şi participare a României alături de SUA şi Marea Britanie în acest război, se situază în totală contradicţie cu opinia publică românească.

Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” protează vehement faţă de dezinformarea populaţiei de către actualii guvernanţi care în propaganda lor mincinoasă susţin că “România nu s-ar află în război şi nu trebuie să intrăm în panică”. Sprijinirea necondiţionată a poziţiei SUA în acest conflict, adoptarea de către Parlamentul României a unei hotărâri în sensul acesta, punerea la dispoziţia armatei SUA a spaţiului aerian şi terestru cu facilităţile necesare şi prezenţa soldaţilor români în zona Golfului – înseamnă participarea României la război.

Noi, Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu”, succesorii Partidului Social Democrat Independent condus de Constantin Titel Petrescu, ne situăm pe linia pacifistă tradiţională a social-democraţiei române şi europene şi ne opunem războiului care aduce mari suferinţe şi sacrificii pentru popoare nu pentru guvernanţi.

Preşedinte

Constantin V. IONESCU


Similare:

  1. Poziţia PSD-CTP faţă de Legea Administraţiei Publice Locale şi aderarea la NATO

  2. Poziţia PSD-CTP faţă de Legea Administraţiei Publice Locale şi aderarea la NATO

  3. Poziţia PSD-CTP faţă de Legea Administraţiei Publice Locale şi aderarea la NATO

  4. Poziţia PSD-CTP faţă de Legea Administraţiei Publice Locale şi aderarea la NATO

You must be logged in to post a comment.