Recent Comments

    Poziţia PSD-CTP faţă de semnalul de alarmă dat de Guvernatorul BNR – Mugur Isărescu, privind stabilitatea financiară a ţării

    Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” consideră oportună şi necesară intervenţia Guvernatorului BNR – Mugur Isărescu, privind politica Băncii Naţionale de „ţintirea inflaţiei”, cu scopul principal de păstrarea stabilităţii preţurilor şi avertismentul dat Guvernului de reducerea consumului pentru a nu pune în pericol stabilitatea financiară a ţării. Guvernatorul BNR nu ne-a spus, despre ce consum este vorba?! noi credem că este vorba de consumul de lux, o boală mai veche a României de a folosi capitalul disponibil pentru consum de lux nu pentru investiţii în dezvoltare.

    Programul politic al Partidului Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” prevede reducerea progresivă a deficitului comercial al României până la anulare şi crearea condiţiilor necesare pentru trecerea la un excedent comercial, considerând că numai în acest fel pot fi obţinute resursele necesare unei dezvoltări durabile a ţării şi reducerea şomajului. Atât timp cât deficitul comercial al ţării noastre creşte de la an la an, depăşind 5 miliarde de euro în 2004, nu ne putem aştepta să trăim mai bine şi să avem locuri de muncă mai multe.

    Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” solicită actualilor guvernanţi şi în special Alianţei D.A. (PNL-PD), să-şi respecte promisiunile făcute în campania electorală la alegerile din 2004, în care au venit cu sloganul „să trăim bine”.

    Preşedinte

    Constantin V. IONESCU

    Comments are closed.