Sergiu
Cunescu

1923 - 2005
Am insa convingerea ca in situatia in care PSDR ar fi in pericol sa se dizolve in masa PDSR, se vor gasi persoane care vor reusi sa continue in demnitate firul vietii Partidului Social Democrat Roman. Eu voi fi printre ei fidel idealurilor noastre din trecut si din viitor." (Citat din Scrisoarea Deschisa a lui Sergiu Cunescu, din anul 2000, in care condamna conducerea PSDR pentru ca s-a predat PDSR).

Solicitarea retragerii soldaţilor români din Irak, pentru salvarea jurnaliştilor

Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” solicită autorităţilor române, retragerea imediată a soldaţilor români din Irak şi salvarea jurnaliştilor răpiţi în această ţară. Singura decizie ce se mai poate lua pentru salvarea jurnaliştilor români este anunţarea de către preşedintele României – Traian Băsescu, a retragerii soldaţilor români din Irak.

Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” succesor legitim al mişcării socialiste-muncitoreşti din România – consecvent principiilor sale, s-a situat întotdeauna pe linia pacifistă tradiţională a social-democraţiei române şi europene, opunându-se războiului care aduce mari suferinţe şi sacrificii pentru popoare – nu pentru guvernanţi.

Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” este singurul partid politic din România care s-a pronunţat ferm împotriva declanşării războiului din Irak, de către Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, sprijinite şi de alte ţări – printre care şi România, fără adoptarea unei rezoluţii în acest sens de către Consiliului de Securitate – singurul organism ce poate autoriza folosirea forţei împotriva unui stat.

Poziţia foştilor şi actualilor guvernanţi, de sprijinire şi participare a României la războiul din Irak, s-a situat în totală contradicţie cu opinia publică românească. Acest exces de zel nu se explică decât prin internaţionalismul şi dorinţa clasei politice ce guvernează România de peste 15 ani, de a fi pe placul marilor puteri şi de a se menţine la putere.

Preşedinte

Constantin V. IONESCU


Similare:

  1. Poziţia PSD-CTP cu privire la declanşarea războiului din Irak

  2. Poziţia PSD-CTP cu privire la declanşarea războiului din Irak

  3. Poziţia PSD-CTP cu privire la declanşarea războiului din Irak

  4. Poziţia PSD-CTP cu privire la declanşarea războiului din Irak

  5. Poziţia PSD-CTP cu privire la declanşarea războiului din Irak

You must be logged in to post a comment.