Sergiu
Cunescu

1923 - 2005

CV Constantin V. Ionescu - Pre┼čedinte Executiv

Constantin V. Ionescu
Constantin V. Ionescu
Pre┼čedinte Executiv PSDM

Originea

M─â numesc Constantin V. IONESCU ┼či m-am n─âscut la 10.08.1949, ├«ntr-un vechi sat de mo┼čneni cu numele ÔÇťCacovaÔÇŁ din Comuna Stoene┼čti – Jude┼úul V├ólcea, sat cunoscut din vremea lui Preda Buzescu, situat la poalele Mun┼úilor Buila – Vinturari┼úa din Masivul C─âp─â┼ú├ónii.

Educaţia

Dup─â absolvirea ┼čcolii generale din satul natal ┼či a liceului ÔÇťNicolae B─âlcescuÔÇŁ (azi Colegiul Na┼úional Alexandru Lahovari) din R├ómnicu V├ólcea, am urmat cursurile Facult─â┼úii de Mecanic─â – Sec┼úia Ma┼čini Termice a Institutului Politehnic Bucure┼čti, pe care am absolvit-o ├«n anul 1972.

Activitatea profesional─â

├Än perioada de stagiatur─â am lucrat ca inginer proiectant la ├Äntreprinderea Energo-Repara┼úii, ├«n cadrul Serviciului Constructor ┼×ef ce se ocupa cu proiectarea pieselor de schimb ┼či a tehnologiei de repara┼úie, pentru centralele termo ┼či hidro-electrice din cadrul Sistemul Energetic Na┼úional.

Din 1976 p├ón─â ├«n 1991 am lucrat ca inginer proiectant ┼či inginer proiectant principal, la Institutul Na┼úional de Motoare Termice INMT, unde am participat la realizarea diferitelor programe, printre care a┼č aminti: realizarea familiei de motoare de 5-55 CP r─âcite cu aer, realizarea automobilului de foarte mic litraj (AFML) ÔÇťL─éSTUNÔÇŁ etc.

Din 1991 p├ón─â ├«n 1997 am lucrat la SC ROCAR SA (fost─â ÔÇťAUTOBUZULÔÇŁ) la Sec┼úia Cercetare-Proiectare, fiind ┼čef de colectiv la grupa Motor, pre┼čedintele Sindicatului ÔÇťAutobuzulÔÇŁ ┼či vicepre┼čdintele Asocia┼úiei Ac┼úionarilor ÔÇťROCARÔÇŁ. ├Än cadrul S.C. Rocar SA am realizat mai multe inova┼úii ┼či moderniz─âri ce au ├«mbun─ât─â┼úit performan┼úele produselor fabricate de aceast─â societate.

Din 01.11.2001 p├óna la 10.06.2014, datăÄ la care m-am pensionat, am lucrat la Societate de Asigur─âri – ASIROM ca inspector de asigur─âri.

Am absolvit Cursurile postuniversitare din cadru ASE; ÔÇťDezvoltarea abilit─â┼úilor managerialeÔÇŁ promo┼úia 2000. ├Än anul 2000 am fost autorizat ca expert tehnic judiciar ├«n specialitatea: Ma┼čini ┼či Instala┼úii Termice.

Familia

Sunt c─âs─âtorit cu Elena Ionescu, absolvent─â a Facult─âtii de Matematic─â din cadrul Universit─â┼úii Bucure┼čti promo┼úia 1973. Am doi copii: o fata absolvent─â a Facult─â┼úii de Contabilitate din cadru ASE Bucure┼čti ┼či un b─âiat absolvent al Facult─â┼úii de Matematic─â din cadrul Universit─â┼úii Bucure┼čti.

Implicarea politic─â

Nu am fost membru PCR ┼či nu am fost membru sau colaborator al vreunui serviciu de informa┼úii rom├ón sau str─âin.

Vizualizeaza document
Adeverinta CNSAS

La ├«nceputul anului 1990 m-am ├«nscris ├«n Partidul Social Democrat Rom├ón ÔÇô PSDR, condus de Sergiu Cunescu. Am ales acest partid pentru c─â; prin originea mea (bunicul meu dinspre mam─â a fost social-democrat) ┼či prin structura mea am fost atras de ideile social-democrate ┼či pentru c─â ├«-l cuno┼čteam pe Sergiu Cunescu pre┼čedintele de atunci al PSDR, care mi-a fost coleg de serviciu la INMT. P├ón─â la primul congres al partidului din martie 1991 am activat cu toat─â energia ┼či loialitate fat─â de acest partid.

Este bine de ┼čtiut c─â, ├«n preajma Congresului din 7-9 martie 1991 Adrian Dimitriu, fost secretar general al PSDI (fondat ┼či condus de Constantin Titel Petrescu ├«n anul 1946, dup─â sciziunea produs─â ├«n partidul social democrat, de grupul tr─âd─âtor procomunist condus de Lothar R─âd─âceanu ┼či ┼×tefan Voitec) ┼či pre┼čedintele de onoare ┼či fondator al PSDR dup─â 1989, s-a adresat membrilor PSDR printr-o scrisoare deschis─â. ├Än scrisoarea respectiv─â, ├«┼či exprima nemul┼úumirea fa┼ú─â de evolu┼úia partidului ┼či activitatea lui Sergiu Cunescu pre┼čedintele numit de el, c─âruia ├«i solicitase s─â demisioneze ┼či ne recomanda, nou─â delega┼úilor la congres, s─â alegem o nou─â conducere ÔÇť┼či ├«n special, un Pre┼čedinte de Partid, plin de energie ┼či sim┼ú de ini┼úiativ─â ┼či de organizare, dublate de spiritul de jertf─â ┼či de c─âldur─â necesare unui Partid, cu adev─ârat puternic, care s─â se poat─â impune cu succes ├«n via┼úa politic─â a ┼ú─ârii, ca ┼či ├«n trecutÔÇŁ.

Lucr─ârile congresului, au demonstrat căÄ partidul nu s-a ridica la ├«năÄltimea ├«nainta┼čilor fiind ├«n continuare la limita democra┼úiei cu nereguli privind alegerile interne. Prin urmare m-am retras din PSDR.

Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu”

Am acceptat mai apoi s─â activez ├«n Partidul Social Democrat ÔÇťConstantin Titel PetrescuÔÇŁ ├«nfiin┼úat la 16 decembrie 1991. ├Än calitatea mea de secretar general al acestui partid am c─âutat cu mijloacele proprii foarte modeste s─â organizez ┼či s─â constitui nuclee ale partidului, s─â realizez leg─âturi de colaborare cu sindicatele. La alegerile locale din 1996 am ob┼úinut un post de primar, un post de consilier jude┼úean ┼či zece consilieri locali.

Nereu┼čind-se re├«nregistrarea partidului ├«n 1996, ├«n condi┼úiile cerute de noua lege a partidelor (cu 10.000 de membri), am solicitat la 01.02.1997 printr-o scrisoare adresat─â pre┼čedintelui PSDR – Sergiu Cunescu, revenirea mea ├«n r├óndurile acestui partid, scrisoare la care nu am primit nici-un r─âspuns.

├Än urma acestui refuz, ├«mpreun─â cu colaboratorii mei, am luat hot─âr├órea de a reconstitui ┼či re├«nregistra Partidul Social Democrat ÔÇťConstantin Titel PetrescuÔÇŁ, ├«n condi┼úiile cerute de noua lege a partidelor politice.

Dup─â o munc─â epuizant─â de peste 2 ani, la 17 aprilie 1999 s-a ┼úinut la Bucure┼čti Conferin┼úa Na┼úional─â de reconstituire a Partidului Social Democrat ÔÇťConstantin Titel PetrescuÔÇŁ, care a aprobat statutul ┼či platforma ÔÇô program ┼či a ales organele de conducere, eu fiind ales pre┼čedinte.

Partidul Social Democrat ÔÇťConstantin Titel PetrescuÔÇŁ, a fost ├«nregistrat legal la Tribunalul Bucure┼čti la 1 Martie 2000 (dup─â o ├«ntreag─â tevatur─â ├«n Justi┼úie de 10 luni), av├ónd ca semn electoral ÔÇťf├ónt├óna cu cump─ân─âÔÇŁ, semnul electoral cu care PSDI fondat ┼či condus de Constantin Titel Petrescu a participat la alegerile din 19 Noiembrie 1946.

Partidul Social Democrat ÔÇťConstantin Titel PetrescuÔÇŁ a reu┼čit ├«n timp, s─â marcheze o prezent─â activ─â, distinct─â ┼či credibil─â pe scena politic─â rom├óneasc─â, ├«n ciuda blocajului mediatic la care este supus ┼či a lipsei mijloacelor materiale.

Partidul Social Democrat ÔÇťConstantin Titel PetrescuÔÇŁ a fost re├«nregistrat legal ├«n condi┼úiile Legii 14/2003 a partidelor politice (cu 25.000 de membri) la 09.09.2003.

Demersul nostru, de reconstituire a Partidului Social Democrat ÔÇťConstantin Titel PetrescuÔÇŁ, s-a dovedit inspirat ┼či benefic pentru salvarea adev─âratei social-democra┼úii ├«n Rom├ónia, dup─â fuziunea din anul 2001 a PSDR condus de Alexandru Athanasiu cu PDSR condus de Adrian NăÄstase sub numele de PSD, fuziune ce a fost dezavuatăÄ de Sergiu Cunescu ┼či care a venit alăÄturi de noi, fiind pre┼čedintele nostru de onoare p├ónăÄ la decesul săÄu din 2005.

Redenumirea partitului in Partidul Social-Democrat al Muncitorilor

La Conferin┼úa Na┼úionala a Partidului Social Democrat ÔÇ×Constantin Titel PetrescuÔÇŁ din data de 07.05.2011 s-a hotăÄr├ót schimbarea denumirii partidului ┼či revenirea la vechea denumire istoric─â a partidului ÔÇô Partidul Social Democrat al Muncitorilor PSDM infiin┼úat ├«n 1893, aceasta marc├ónd un nou ├«nceput pentru social-democra┼úia rom├ón─â. La ceastăÄ conferin┼úăÄ ├«n func┼úia de presedinte executiv si presedinte fondator am fost ales eu, func┼úie pe care o de┼úin ┼či ├«n prezent dupăÄ re├«nregistrarea partidului ├«n anul 2015.

Cu cele mai bune g├ónduri pentru Rom├ónia ┼či poporul rom├ón.

Constantin V. Ionescu

Ianuarie 2017