Sergiu
Cunescu

1923 - 2005
Am insa convingerea ca in situatia in care PSDR ar fi in pericol sa se dizolve in masa PDSR, se vor gasi persoane care vor reusi sa continue in demnitate firul vietii Partidului Social Democrat Roman. Eu voi fi printre ei fidel idealurilor noastre din trecut si din viitor." (Citat din Scrisoarea Deschisa a lui Sergiu Cunescu, din anul 2000, in care condamna conducerea PSDR pentru ca s-a predat PDSR).

CV Constantin V. Ionescu - Pre┼čedinte Executiv

Constantin V. Ionescu
Constantin V. Ionescu
Pre┼čedinte Executiv PSDM

Originea

M─â numesc Constantin V. IONESCU ┼či m-am n─âscut la 10.08.1949, ├«ntr-un vechi sat de mo┼čneni cu numele ÔÇťCacovaÔÇŁ din Comuna Stoene┼čti – Jude┼úul V├ólcea, sat cunoscut din vremea lui Preda Buzescu, situat la poalele Mun┼úilor Buila – Vinturari┼úa din Masivul C─âp─â┼ú├ónii.

Educaţia

Dup─â absolvirea ┼čcolii generale din satul natal ┼či a liceului ÔÇťNicolae B─âlcescuÔÇŁ (azi Colegiul Na┼úional Alexandru Lahovari) din R├ómnicu V├ólcea, am urmat cursurile Facult─â┼úii de Mecanic─â – Sec┼úia Ma┼čini Termice a Institutului Politehnic Bucure┼čti, pe care am absolvit-o ├«n anul 1972.

Activitatea profesional─â

├Än perioada de stagiatur─â am lucrat ca inginer proiectant la ├Äntreprinderea Energo-Repara┼úii, ├«n cadrul Serviciului Constructor ┼×ef ce se ocupa cu proiectarea pieselor de schimb ┼či a tehnologiei de repara┼úie, pentru centralele termo ┼či hidro-electrice din cadrul Sistemul Energetic Na┼úional.

Din 1976 p├ón─â ├«n 1991 am lucrat ca inginer proiectant ┼či inginer proiectant principal, la Institutul Na┼úional de Motoare Termice INMT, unde am participat la realizarea diferitelor programe, printre care a┼č aminti: realizarea familiei de motoare de 5-55 CP r─âcite cu aer, realizarea automobilului de foarte mic litraj (AFML) ÔÇťL─éSTUNÔÇŁ etc.

Din 1991 p├ón─â ├«n 1997 am lucrat la SC ROCAR SA (fost─â ÔÇťAUTOBUZULÔÇŁ) la Sec┼úia Cercetare-Proiectare, fiind ┼čef de colectiv la grupa Motor, pre┼čedintele Sindicatului ÔÇťAutobuzulÔÇŁ ┼či vicepre┼čdintele Asocia┼úiei Ac┼úionarilor ÔÇťROCARÔÇŁ. ├Än cadrul S.C. Rocar SA am realizat mai multe inova┼úii ┼či moderniz─âri ce au ├«mbun─ât─â┼úit performan┼úele produselor fabricate de aceast─â societate.

Din 01.11.2001 p├óna la 10.06.2014, datăÄ la care m-am pensionat, am lucrat la Societate de Asigur─âri – ASIROM ca inspector de asigur─âri.

Am absolvit Cursurile postuniversitare din cadru ASE; ÔÇťDezvoltarea abilit─â┼úilor managerialeÔÇŁ promo┼úia 2000. ├Än anul 2000 am fost autorizat ca expert tehnic judiciar ├«n specialitatea: Ma┼čini ┼či Instala┼úii Termice.

Familia

Sunt c─âs─âtorit cu Elena Ionescu, absolvent─â a Facult─âtii de Matematic─â din cadrul Universit─â┼úii Bucure┼čti promo┼úia 1973. Am doi copii: o fata absolvent─â a Facult─â┼úii de Contabilitate din cadru ASE Bucure┼čti ┼či un b─âiat absolvent al Facult─â┼úii de Matematic─â din cadrul Universit─â┼úii Bucure┼čti.

Implicarea politic─â

Nu am fost membru PCR ┼či nu am fost membru sau colaborator al vreunui serviciu de informa┼úii rom├ón sau str─âin.

Vizualizeaza document
Adeverinta CNSAS

La ├«nceputul anului 1990 m-am ├«nscris ├«n Partidul Social Democrat Rom├ón ÔÇô PSDR, condus de Sergiu Cunescu. Am ales acest partid pentru c─â; prin originea mea (bunicul meu dinspre mam─â a fost social-democrat) ┼či prin structura mea am fost atras de ideile social-democrate ┼či pentru c─â ├«-l cuno┼čteam pe Sergiu Cunescu pre┼čedintele de atunci al PSDR, care mi-a fost coleg de serviciu la INMT. P├ón─â la primul congres al partidului din martie 1991 am activat cu toat─â energia ┼či loialitate fat─â de acest partid.

Este bine de ┼čtiut c─â, ├«n preajma Congresului din 7-9 martie 1991 Adrian Dimitriu, fost secretar general al PSDI (fondat ┼či condus de Constantin Titel Petrescu ├«n anul 1946, dup─â sciziunea produs─â ├«n partidul social democrat, de grupul tr─âd─âtor procomunist condus de Lothar R─âd─âceanu ┼či ┼×tefan Voitec) ┼či pre┼čedintele de onoare ┼či fondator al PSDR dup─â 1989, s-a adresat membrilor PSDR printr-o scrisoare deschis─â. ├Än scrisoarea respectiv─â, ├«┼či exprima nemul┼úumirea fa┼ú─â de evolu┼úia partidului ┼či activitatea lui Sergiu Cunescu pre┼čedintele numit de el, c─âruia ├«i solicitase s─â demisioneze ┼či ne recomanda, nou─â delega┼úilor la congres, s─â alegem o nou─â conducere ÔÇť┼či ├«n special, un Pre┼čedinte de Partid, plin de energie ┼či sim┼ú de ini┼úiativ─â ┼či de organizare, dublate de spiritul de jertf─â ┼či de c─âldur─â necesare unui Partid, cu adev─ârat puternic, care s─â se poat─â impune cu succes ├«n via┼úa politic─â a ┼ú─ârii, ca ┼či ├«n trecutÔÇŁ.

Lucr─ârile congresului, au demonstrat căÄ partidul nu s-a ridica la ├«năÄltimea ├«nainta┼čilor fiind ├«n continuare la limita democra┼úiei cu nereguli privind alegerile interne. Prin urmare m-am retras din PSDR.

Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu”

Am acceptat mai apoi s─â activez ├«n Partidul Social Democrat ÔÇťConstantin Titel PetrescuÔÇŁ ├«nfiin┼úat la 16 decembrie 1991. ├Än calitatea mea de secretar general al acestui partid am c─âutat cu mijloacele proprii foarte modeste s─â organizez ┼či s─â constitui nuclee ale partidului, s─â realizez leg─âturi de colaborare cu sindicatele. La alegerile locale din 1996 am ob┼úinut un post de primar, un post de consilier jude┼úean ┼či zece consilieri locali.

Nereu┼čind-se re├«nregistrarea partidului ├«n 1996, ├«n condi┼úiile cerute de noua lege a partidelor (cu 10.000 de membri), am solicitat la 01.02.1997 printr-o scrisoare adresat─â pre┼čedintelui PSDR – Sergiu Cunescu, revenirea mea ├«n r├óndurile acestui partid, scrisoare la care nu am primit nici-un r─âspuns.

├Än urma acestui refuz, ├«mpreun─â cu colaboratorii mei, am luat hot─âr├órea de a reconstitui ┼či re├«nregistra Partidul Social Democrat ÔÇťConstantin Titel PetrescuÔÇŁ, ├«n condi┼úiile cerute de noua lege a partidelor politice.

Dup─â o munc─â epuizant─â de peste 2 ani, la 17 aprilie 1999 s-a ┼úinut la Bucure┼čti Conferin┼úa Na┼úional─â de reconstituire a Partidului Social Democrat ÔÇťConstantin Titel PetrescuÔÇŁ, care a aprobat statutul ┼či platforma ÔÇô program ┼či a ales organele de conducere, eu fiind ales pre┼čedinte.

Partidul Social Democrat ÔÇťConstantin Titel PetrescuÔÇŁ, a fost ├«nregistrat legal la Tribunalul Bucure┼čti la 1 Martie 2000 (dup─â o ├«ntreag─â tevatur─â ├«n Justi┼úie de 10 luni), av├ónd ca semn electoral ÔÇťf├ónt├óna cu cump─ân─âÔÇŁ, semnul electoral cu care PSDI fondat ┼či condus de Constantin Titel Petrescu a participat la alegerile din 19 Noiembrie 1946.

Partidul Social Democrat ÔÇťConstantin Titel PetrescuÔÇŁ a reu┼čit ├«n timp, s─â marcheze o prezent─â activ─â, distinct─â ┼či credibil─â pe scena politic─â rom├óneasc─â, ├«n ciuda blocajului mediatic la care este supus ┼či a lipsei mijloacelor materiale.

Partidul Social Democrat ÔÇťConstantin Titel PetrescuÔÇŁ a fost re├«nregistrat legal ├«n condi┼úiile Legii 14/2003 a partidelor politice (cu 25.000 de membri) la 09.09.2003.

Demersul nostru, de reconstituire a Partidului Social Democrat ÔÇťConstantin Titel PetrescuÔÇŁ, s-a dovedit inspirat ┼či benefic pentru salvarea adev─âratei social-democra┼úii ├«n Rom├ónia, dup─â fuziunea din anul 2001 a PSDR condus de Alexandru Athanasiu cu PDSR condus de Adrian NăÄstase sub numele de PSD, fuziune ce a fost dezavuatăÄ de Sergiu Cunescu ┼či care a venit alăÄturi de noi, fiind pre┼čedintele nostru de onoare p├ónăÄ la decesul săÄu din 2005.

Redenumirea partitului in Partidul Social-Democrat al Muncitorilor

La Conferin┼úa Na┼úionala a Partidului Social Democrat ÔÇ×Constantin Titel PetrescuÔÇŁ din data de 07.05.2011 s-a hotăÄr├ót schimbarea denumirii partidului ┼či revenirea la vechea denumire istoric─â a partidului ÔÇô Partidul Social Democrat al Muncitorilor PSDM infiin┼úat ├«n 1893, aceasta marc├ónd un nou ├«nceput pentru social-democra┼úia rom├ón─â. La ceastăÄ conferin┼úăÄ ├«n func┼úia de presedinte executiv si presedinte fondator am fost ales eu, func┼úie pe care o de┼úin ┼či ├«n prezent dupăÄ re├«nregistrarea partidului ├«n anul 2015.

Cu cele mai bune g├ónduri pentru Rom├ónia ┼či poporul rom├ón.

Constantin V. Ionescu

Ianuarie 2017